کوتاه و گویا از همه جا/شنبه

4خبر ویژه با طعم‌های مختلف

تاریخ انتشارشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۶
کد مطلب : ۲۴۷۵۱۲
وکیل‌الدوله‌های متوهم که خیال می‌کنند «مورینیو» هستند/چالش رکوردشکنی قیمت دلار با ادعای تورم 8 درصد و رونق پسا برجام/سؤالات بی‌پاسخ مردم 7 ماه پس از افشای فیش‌های نجومی/کورکر: تمدید تحریم‌های جدید مقدمه زیر پا گذاشتن برجام است
۰
plusresetminus
به گزارش بلاغ،
وکیل‌الدوله‌های متوهم که خیال می‌کنند «مورینیو» هستند
ویژگی مشترک چند نماینده مجلس که بازیچه مدیریت اشرافی و بازوهای رسانه آنها قرار گرفته‌اند، شهرت‌طلبی آمیخته به توهم است.

در همین زمینه محمود صادقی عضو فراکسیون امید، دوشنبه اول آذر ضمن مصاحبه‌ای دوصفحه‌ای با روزنامه اجاره‌ای آفتاب یزد می‌گوید: همکاران با من شوخی می‌کنند و به من می‌گویند آقای خاص! لقب خوزه مورینیو [مربی پرتغالی فوتبال] را به من می‌دهند و می‌گویند چرا تو خاص شده‌ای؟!

وی در عین حال با تحقیر دیگر اعضای فراکسیون گفت: برخی اشخاص در فراکسیون امید بیش از آنکه دنبال کار باشند، دنبال «عنوان» هستند.

صادقی اخیرا در راستای عنوان در کردن به دروغ مدعی شد رئیس قوه قضائیه 1000 میلیارد تومان را به حساب شخصی خود واریز کرده است؛ و این در حالی است که وزیر اقتصاد با رد این ادعا تصریح کرد از 20 سال پیش، با هماهنگی خزانه کل کشور و بانک مرکزی، مجموعه مبالغی با رعایت حدود قانونی و موازین شرعی به نام قوه قضائیه به صورت سپرده در سیستم بانکی کشور قرار می‌گیرد و سود حاصله از آن در هزینه‌های مشخص در قوه قضائیه استفاده می‌شود.

اخیرا امید معماریان از همکاران فراری نشریات زنجیره‌ای ضمن متنی تحمیق‌آمیز مدعی شده بود اگر به سیاق فرار مغزها، امکان فراهم بود برخی پارلمان‌های غربی صادقی را جذب می‌کردند(!)
فرد شهرت‌طلب دیگر علی مطهری است که اسفند 93 گفته بود به جای اینکه بگویند علی مطهری فرزند شهید مطهری است، برعکس آن را خواهند گفت! وی در مصاحبه با روزنامه اعتماد و در پاسخ این سوال که به نظر خودتان علی مطهری از کی علی مطهری شد و در منظر افکار عمومی صرفا فرزند شهید مطهری نبود؟ گفت: فکر نمی‌کنم علی مطهری چیزی شده باشد که شما این سوال را مطرح می‌کنید. در عین حال پاسخ این‌گونه سوال‌ها یک مقداری مستلزم تعریف از خود است.

وی ادامه می‌دهد: یکی از دوستان به شوخی می‌گفت کم‌کم دارد طوری می‌شود که به جای اینکه بگویند علی مطهری فرزند شهید مطهری، خواهند گفت شهید مطهری پدر علی مطهری.

یادآور می‌شود جنجال‌های برخی نمایندگان فراهم آمده از فهرست‌بندی دولت، عملا موجب به حاشیه رفتن سوء مدیریت‌ها و قصور و تقصیرهای مدیران دولتی و وعده‌های بر زمین مانده آنها و نهایتا ایجاد حاشیه امنیت برای مدیریت اشرافی و نجومی است. سند این ادعا آن است که وکیل‌الدوله‌هایی از این دست، در سانحه جان باختن 50 نفر یا قطع چند روزه آب و برق و گاز در شمال کشور یا در موضوع حقوق‌های گزاف مدیران اشرافی وام‌خوار و فساد 8 هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان سکوت اختیار کرده‌اند.

اکنون فهرستی از سوء تدبیرها و نقض وعده‌های دولتی وجود دارد که وکیل‌الدوله‌ها متعرض آن نمی‌شوند. اکنون خبری از ادعای عایدی روزانه 170 میلیون دلاری برای کشور در پسابرجام که حالا باید بالغ بر 54 میلیارد دلار شده باشد نیست؛ همچنان‌که از وعده افزایش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم. برعکس، نرخ دلار سیر صعودی به خود گرفته و در حال نزدیک شدن به 3900 تومان است. افزایش نرخ بیکاری به 7/12 درصد، رکورد 3 ساله را شکسته است. رتبه کسب و کار ایران در همین یک سال، دو پله سقوط کرده؛ برخلاف ادعای رشد 4 درصدی رکود اقتصادی شدت گرفته و 15 هزار واحد تولیدی تعطیل شده‌اند. به تصریح روزنامه اعتماد، طرح‌های دولت، رکود را حتی زخمی هم نکرده چه رسد به این که کاهش دهد. رکود سنگین بر بازار مسکن حاکم است اما روزنامه دولت خبر می‌دهد که 20 درصد بر قیمت مسکن در سال 96 و در همین رکود فعلی افزوده خواهد شد!

هزینه‌های جاری دولت در همین دوره سه ساله، 3 برابر افزایش یافته است. بدهی دولت به شبکه بانکی در همین یک سال اخیر، افزایش 26 درصدی را نشان می‌دهد. اما مدیران نجومی حرامخوار در همین دوره رکود و ریاضت اقتصادی، سور و ساتشان برقرار بوده و 7 ماه پس از افشای فیش‌های نجومی همچنان در حاشیه امنیت دولت قرار دارند.

دولت از نرخ تورم 8 درصدی می‌گوید اما حتی برخی مطبوعات حامی دولت مجبورند اذعان کنند تورم 28 درصد است که یک دلیل آن، میل وزارتخانه‌ها به سیاست تعدیل و گران کردن بی‌حد و مرز قیمت حامل‌های انرژی و خدمات است.

چالش رکوردشکنی قیمت دلار با ادعای تورم 8 درصد و رونق پسا برجام
روزنامه‌های حامی دولت می‌گویند عبور دلار از 3800 تومان، بازگشت به اوج قیمت دلار در دولت سابق است.

روزنامه اعتماد در گزارشی، با عنوان جهش ناگهانی دلار نوشت: دلار در آستانه ثبت رکود جدید قیمتی است؛ اگرچه تا امروز دولت دهم پرچم‌دار بیشترین نرخ برای دلار با قیمت سه هزار و 845 تومان بود اما دولت یازدهم هم با نزدیک شدن به این رقم، به زودی جای همتای سابقش را خواهد گرفت.

روز یکشنبه، در حالی نرخ دلار به سه هزار و 850 تومان رسید که این امر از افزایش 300 تومانی ارزش دلار خبر می‌دهد.

(گزارش اعتماد در حالی بود که قیمت دلار تا 3900 تومان هم صعود کرد) اعتماد در ادامه مسائلی چون کسری بودجه دولت را علت افزایش قیمت دلار می‌داند و از قول غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس می‌نویسد: حتی یک ساعت بروز نوسان در بازار ارز می‌تواند میلیاردها دلار ثروت خلق کند و در عین حال زیان هنگفتی برای اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت.

در همین حال روزنامه آفتاب یزد با بیان اینکه «دلار 3800 تومانی ، دستاوردهای دولت را حذف می‌کند» از قول مجیدرضا حریری نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین نوشت: ما باید یک واقعیت را بپذیریم و آن این است که بزرگترین عرضه کننده ارز به بازار، بانک مرکزی است پس تمام اتفاقاتی که در بازار ارز می‌افتد باید سرنخ آن را در رفتار بانک مرکزی جست‌وجو کرد. در این خصوص چند احتمال و فرض وجود دارد. یک احتمال این است که بانک مرکزی منابع ارزی که پیش‌بینی می‌کرد را به دست نیاورده و یک احتمال دیگر این است که به خاطر اینکه می‌خواهد ارز را تک نرخی کند بازار ارز چنین وضعیتی را به خود گرفته است.

روزنامه وقایع‌اتفاقیه نیز خاطر نشان کرد: چهار راه استانبول به فکر رکوردشکنی است. روز یکشنبه، دلار سه هزار و 800 تومانی بازار را شوکه کرد؛ صرافی‌ها در این روز، دست از معاملات دلاری کشیدند و خریداران هم هیجان‌زده نوسانات نرخ ارز را دنبال کردند و تا پایان روز، نرخ دلار از سه هزار و 800 تومان هم فراتر رفت. با وجود آنکه بانک مرکزی مدتی است سیاست‌های پولی خود را روی کنترل بازار ارز و تعیین نرخ منطقی و مناسب با نیاز بازار متمرکز کرده اما هر بار یک تکانه سیاسی یا واکنش به یک سیاست اقتصادی، بازار ارز را شوکه می‌کند. مهم‌ترین نگرانی از ادامه چنین نوساناتی در بازار ارز، جذاب شدن دوباره این بازار برای بسیاری از سرمایه‌گذاران خرد و خانگی است که موجب رونق بخشیدن به این بازار واسطه‌گری می‌شود.

این روزنامه نیز احتمال داده که دولت احتمالا می‌خواهد کسری بودجه را با افزایش قیمت دلار تامین کند.

اما روزنامه شهروند می‌نویسد: دلار قیمت 3 هزار و 800 تومان را رد کرد. حالا درست در شرایطی که بازار ایران در هفته‌ای که نیمه تعطیل بوده است، نرخ اسکناس‌های سبز آمریکایی بدون وقفه جابه‌جا می‌شود و رکوردهای تازه‌ای به جا می‌گذارد. این بی‌ثباتی قیمت دلار در شرایطی رخ می‌دهد که دوباره تب و تاب به چهار راه استانبول تهران بازگشته است و صرافی‌ها قیمت دلار را از تابلوهایشان پاک کرده‌اند و دلال‌ها در پیاده‌رو‌های سنگفرش منطقه معاملات داغی راه‌ انداخته‌اند. درباره این که چرا دوباره دلار سرکش شده است، اظهارنظرهای متعددی وجود دارد. این اظهارنظرها از داغ‌ شدن بازار مسافرت‌های سال نو میلادی و ابهام ترامپ برای ایرانی‌ها را در برمی‌گیرد تا موضوع ارز تک نرخی و کسری بودجه دولت.

ربیعی، فعال بازار ارز با اشاره به دستکاری بازار توسط دست‌های پشت پرده به «شهروند»  می‌گوید: دلار درست پس از پایان راهپیمایی اربعین و بازگشت زائران کربلا به ایران، صعود‌های عجیب و غریب را تجربه کرده است. این در حالی است که با بازگشت زائران تقاضا در بازار ارز به شدت کاهش یافته بود و طبیعی است که قیمت دلار باید روند نزولی را دنبال می‌کرد.

امامی‌فر، دیگر فعال‌ بازار ارز به «شهروند» می‌گوید: عده‌ای بحث سال نو میلادی و کریسمس را عامل افزایش قیمت دلار می‌دانند و رشد تقاضا برای سفر به خارج از ایران را مطرح می‌کنند. این در حالی است که میزان تقاضا آن قدر بالا نبوده است که دلار را تا این اندازه پرنوسان کند.

با این حال، برخی دیگر معتقدند با عبور دو ماهه از نیمه دوم سال دولت ناچار شده است بازار را دستکاری و کسری بودجه خود را از بازار ارز تامین کند.

در همین حال روزنامه دولتی ایران در گزارشی نوشت: یک بار دیگر نوسان به تابلوی صرافی‌ها بازگشته است. در حالی که مدت‌ها نرخ دلار بر روی کانال 3500 تومانی متوقف مانده بود، اما از آبان ماه شرایط در بازار ارز تغییر کرد و در نخستین روزهای آبان دلار مرز 3600 تومان را پشت سرگذاشت و پس از گذشت 20 روز این ارز جهانی کانال 3700 تومانی را تجربه کرد. اما این پایان نوسانات رو به صعود نبود و از روز یکشنبه هفته جاری دلار خودرا به میانه کانال 3800 تومان رساند.

این روزنامه می‌افزاید: با وجودی که برخی از کارشناسان این رشد قیمتی ارزهای معتبر را در بازار ایران یک نوع حباب می‌دانند، اما عده‌ای از کارشناسان نیز اعتقاد دارند که به هر روی یک روز قیمت ارز در کشور ما باید به نرخ واقعی خود برسد چرا که هم‌اکنون ارز در ایران نرخی غیرواقعی دارد که اگر واقعی شود باید با قیمت‌هایی به مراتب بالاتر روبه‌رو شویم.

ادعای «ایران»  درباره واقعی کردن نرخ ارز در حالی است که دولت ادعا می‌کند نرخ تورم را از 40 درصد به 8 درصد رسانده اما در عمل خلاف همین ادعای خود عمل می‌کند. در واقع نرخ دلار در دولت یازدهم بالغ بر 700 تومان افزایش داشته است.

سؤالات بی‌پاسخ مردم 7 ماه پس از افشای فیش‌های نجومی
سؤالات مردم درباره حقوق‌های نجومی بعد از هشت ماه همچنان بی‌پاسخ مانده است.

روزنامه صبح نو در تحلیلی به قلم مهدی فضائیلی نوشت: از آفت‌های بزرگ مدیران نجومی و اشرافی، فاصله انداختن بین مردم و مسئولان و دلسرد کردن مردم از همراهی با مسئولان نظام است. مدیرانی که به بهانه‌ها و توجیهات مختلف، سهمی ولو ظاهراً قانونی اما غیر متعارف، از بیت‌المال برای خود قائل هستند!

موضوعی که پس از افشا شدن، شوکی به جامعه وارد کرد و افکار عمومی را به طرز بی‌سابقه‌ای آزرد!

در وهله اول همه مسئولان، البته با شدت و ضعف متفاوت، نسبت به این مسئله واکنش نشان دادند و با افکار عمومی همراه شدند؛ لیکن متأسفانه و به تدریج، حساسیت برخی دولتمردان فروکاست و درصدد توجیه دریافت‌های نجومی و مبرا دانستن این مدیران از خطا و حتی تجلیل از آنان برآمدند!

رهبر انقلاب، ائمه جمعه و دیگر دلسوزان نظام چند بار در این باره تذکر دادند و مسئولان قوه قضائیه هم بارها اعلام کردند از سوی دولت اقدامی برای رسیدگی به این مسئله صورت نگرفته است؛ اما نه آن تذکرات و نه این اعلام‌ها، هیچ یک دولتمردان و به خصوص رئیس جمهور را به اقدامی در خور و مورد انتظار وا نداشت تا اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی یک بار دیگر، با اشاره به این موضوع آن را از مصادیق کارهای ابتر دانستند و به درستی فرمودند: «ناتمام ماندن کارها، ‌اشکال ایجاد می‌کند که از جمله موضوع حقوق‌های نجومی است که نتیجه رسیدگی به آن برای مردم روشن نشد و سؤالات در ذهن مردم باقی مانده.»

برخی سؤالات باقی مانده در ذهن مردم عبارتند از:
علت پرداخت حقوق‌های نجومی به برخی مدیران چه بوده؟
آیا این افراد کار فوق‌العاده‌ای نسبت به بقیه مدیران انجام می‌دادند یا صرفاً به خاطر جایگاهی مانند مدیرعاملی بانک از چنین حقوق‌هایی برخوردار بوده‌اند؟

این مدیران علاوه بر حقوق، از چه مزایای دیگری بهره‌مند بوده‌اند و چرا؟
مبنای دریافت چنین حقوق‌ها و مزایایی چه بوده است؟

چرا پس از برملا شدن این موضوع و غیرقانونی یا غیرمتعارف بودن این حقوق‌ها و به رغم مواضع اولیه، تاکنون اقدام جدی در این باره نشده است؟ و...

کورکر: تمدید تحریم‌های جدید مقدمه زیر پا گذاشتن برجام است
عضو کمیته روابط خارجی سنا می‌گوید خواستار مذاکره دوباره در مورد توافق هسته‌ای است.

باب کورکر، سناتور جمهوری‌خواه ایالت تنسی که از نامزدهای ترامپ برای تصدی وزارت خارجه محسوب می‌شود گفته است خواستار مذاکره دوباره در مورد توافق هسته‌ای است.

ای‌بی‌سی‌نیوز به نقل از کورکر نوشت: تمدید قانون تحریم‌های ده ساله ایران این تضمین را می‌دهد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا می‌تواند تحریم‌هایی را که اوباما برای اجرای توافق هسته‌ای با ایران از میان برداشته بود، بار دیگر احیا کند.

کورکر می‌افزاید: طرفدار انتصاب مقامی است که با قدرت،‌ توافق هسته‌ای را به اجرا بگذارد.
وی همچنین بر این احتمال نیز پای می‌فشارد که امکان دارد بعد از اتمام دوره ریاست‌جمهوری اوباما، این توافق بار دیگر به مذاکره گذاشته شود.

کورکر: گمان من این است که اگر همکاری نتواند اجرای واقعی آن را ممکن سازد، تغییرات عمده بسیار سریع روی خواهند داد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

سینمای دفاع مقدس؛ محبوب و مهجور
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
چرا مجازات ارتداد سنگین است؟
چهارشنبه ۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰