در گفت و گو با دکتری تغذیه عنوان شد

بایدها و نبایدهای روزه‌داری در روزهای کرونایی

تاریخ انتشارشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۲
کد مطلب : ۴۱۹۹۳۸
دکتری تغذیه برای ماه مبارک رمضان و سفره‌های آسمانی برای روزه‌دارن در این روزهای کرونایی نکات تغذیه‌ای را بیان کرد.
۰
plusresetminus
بایدها و نبایدهای روزه‌داری در روزهای کرونایی
به گزارش بلاغ، در سال‌های اخیر کلینیک‌های روزه‌داری در سراسر دنیا توسط دانشگاه‌های معتبر برای ارتقا سلامتی مردم، با نگاه ویژه تخصصی برنامه‌ریزی کلان کرده‌اند. در این راستا تحققیات زیادی انجام شده و نقش آن در ارتقا سلامت به اثبات رسیده است.
 
 امسال، با توجه به شیوع کرونا در کشور و پاندمی جهانی این بیماری تحقیقات کامل در خصوص روزه‌داری توجه ویژه‌ای را می‌طلبد اما با این اوصاف و شرایط مذهبی و دینی، لزوم اجرای واجبات ضروری است تا توجه ویژه به تقویت سیستم ایمنی صورت پذیرد و علاوه بر حفظ آرامش، دوری از استرس، خواب منظم و کافی و فعالیت بدنی روزانه در ایام ماه مبارک رمضان، رعایت اصول صحیح تغذیه در وعده‌های افطار و سحری در اولویت قرار گیرد تا بدن دچار کمبود مواد مغذی و ریزمغذی و کم‌آبی نشود. 
 
ابراهیم مهدوی در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ اظهار کرد: افراد سالم با رعایت 2اصل تنوع و تعادل با استفاده از گروه‌های مختلف غذایی با توجه به هرم تغذیه علاوه بر تأمین نیازهای تغذیه‌ای می‌توانند به اصلاح الگوی غذایی اقدام نموده، چراکه در این روزها با توجه به دوران قرنطینه بسیاری از افراد با اضافه وزن و چاقی و از سوی دیگر نیازمندان با کمبود دریافت ریزمغذی مواجه بودند که ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای این مهم است.
 
وی با اشاره به توصیه‌های تغذیه‌ای خاطرنشان کرد:افطار این لحظه زیبای روزه‌داری، شروع آن با آب جوشیده ولرم و خرما، چای کم‌رنگ، شیرگرم، مقداری نان و پنیر کم‌نمک و کم‌چرب، فرنی کم‌شکر، سوپ یا آش پرسبزی و رقیق، بهترین غذا برای افطار است.
 
این دکتری تغذیه با بیان اینکه قند و شکر سبب تضعیف سیستم ایمنی می‌شود، افزود:بجای آن کشمش، مویز، توت یا خرما به‌میزان متعادل مصرف شود، برای افطاری افرادی که تمایل به صرف سبزی‌های پخته، سیب‌زمینی آب‌پز همراه با تخم‌مرغ آب‌پز دارند می‌تواند وعده مناسبی باشد.
 
مهدوی خاطرنشان کرد: پس از افطار تا سحر مصرف آب فراوان، آبمیوه خانگی، دم‌نوش‌ها، شربت‌های کم‌شکر که فرد دچار کم آبی نشود، چرا که کم آبی سیستم بدن را دچار آسیب کرده و سبب تضعیف سیستم ایمنی می‌شود.
 
وی افزود: پس از افطار تا سحر مصرف سه تا چهار سهم میوه برای دریافت ویتامین‌ها و املاح برای افزایش سیستم ایمنی بدن ضروری است.
 
این دکتری تغذیه با اشاره به وعده سحر گفت: برای وعده سحر از غذاهای گرم و تازه که در هنگام سحر به‌صورت متنوع و البته کم‌نمک و کم‌چرب تهیه شده، سحر این اصلی‌ترین وعده غذایی این ماه با آرامش کامل میل شود.
 
مهدوی افزود: سحری می‌تواند به‌صورت یک صبحانه کامل با ناهار متوسط باشد با استفاده از گروه نان و غلات، شیر و لبنیات یا گوشت همراه با سالاد یا سبزی خوردن.
وی با بیان اینکه در وعده سحری صرف چای محدود شود چون مضر بوده و سبب کم‌آبی می‌شود، تاکید کرد: حتما ماست در این وعده صرف شود که هم سبب سیری و پیشگری از تشنگی می‌کند.
 
این دکتری تغذیه در پایان با اشاره به محدودیت در صرف زولبیا و بامیه، حلواهای شیرین و پرچرب، سس مایونز، سوسیس، کالباس و غذاهای آماده در این ماه مبارک خاطرنشان کرد:در هنگام سحری از خوردن غذاهای خشک مانند کوکو سیب‌زمینی، کوکوسبزی، کتلت، انواع کباب‌های گوشت قرمز، جوجه کباب که موجب تشنگی شدید می‌شوند، خودداری شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

قرآن، برای تنها تلاوت یا عمل؟
پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
فقـر و غنــا در اسلام
چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
پرستاران سر دو راهی خانه‌نشینی و تغییر شغل
سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۳
آنچه خوبان همه دارند تو یک‌جا داری
يکشنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷
وعده صادق، ضربه پشیمان‌کننده و پیشگیرانه
شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴