کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کارشناس مسائل خانواده:

قرنطینه خانگی فرصتی مهمی برای استحکام بنیان خانواده‌هاست/فرصت‌های کرونایی را مغتنم بدانیم

23 فروردين 1399 ساعت 11:33

کارشناس علوم اجتماعی و مسائل خانواده با اشاره به اینکه روزهای خانه نشینی اجباری فرصت مناسبی برای تقویت روابط عاطفی و کلامی بین اعضای خانواده است، گفت: مدیریت فرصت‌ها می‌تواند ارتباط خوب و صمیمی با اهل خانه رقم بزند.


به گزارش بلاغ، شیوع ویروس کرونا جامعه را با معضلاتی همچون قرنطینه خانگی، دوری از جمع، مشکلات آموزشی و سختی تأمین برخی از نیازها روبرو کرده اما در کنار آن، همدردی، همدلی، کمک به همنوع و یکپارچگی را نیز در جامعه بالا برده است. 

شیوع این ویروس شرایطی پیش آورده تا خانواده‌ سالم و سرزنده که درگیر این بیماری نبوده و در قرنطینه‌های بیمارستانی به سر نمی‌برند بار دیگر به یکدیگر نزدیک شده و اوقات خوشی را در کنار هم سپری کنند.

علی‌رغم ایجاد مشکلاتی همچون بیماری، قرنطینه، مرگ عزیزان، تعطیلی امرآموزش و کسادی کار برخی از مشاغل، اما بار دیگر «خانواده» را گرد هم آورد و به جایگاه اصلی خود بازگرداند.

محمدحسین موسوی کارشناس علوم اجتماعی و مسائل خانواده در گفت و گو با خبرنگار بلاغ اظهار کرد: در زندگی‌های سنتی و زمان‌های گذشته، اعضا یک خانواده دور هم جمع می‌شدند و درباره مسائل کوچک و بزرگ و به قولی از ریز تا درشت زندگی با یکدیگر صحبت می‌کردند و راه حل مشکلات را می‌یافتند و با تداوم و تداول گفت و گو بین آنها، صمیمیت آنها نیز بیشتر و مستحکمتر بود.

وی تصریح کرد: نهاد خانواده در ایران یکی از نظام‌های قدیمی در شکل‌دهی سنت‌ها، آداب و رسوم اجتماعی و خانوادگی بوده و وجود صمیمت بین اعضا یکی از موارد مهم در تکوین خانواده‌های موفق محسوب می‌شود.

کارشناس مسائل خانواده با اشاره به اینکه ارتباط نزدیک، گفت و گوی صمیمانه و رفع مشکلات از طریق مصاحبت از بهترین راه‌های رسیدن به تفاهم در میان اعضای خانواده‌ و لذت بردن از این کانون گرم و باصفاست، افزود: روزهای خانه نشینی اجباری فرصت مناسبی برای تقویت روابط عاطفی و کلامی بین اعضای خانواده است و باید تلاش کرد میزان صمیمیت و همدلی و در کنار هم بودن در درون خانواده ها افزایش و میزان اضطراب و نگرانی های ناشی از این ویروس منحوس کاهش یابد.

موسوی خاطرنشان کرد: به باور صاحبنظران، بسیاری از آسیب‌هایی مبتلابه یک خانواده در اثر نرسیدن به نقطه تفاهم ایجاد می‌شود، چه، گوهر تفاهم از  طریق گفت‌ و گو بین اعضا خانواده شکل می‌گیرد و همه افراد باید یاد بگیرند که هر مساله‌ای را چه مثبت و منفی از طریق مصاحبت و مسالمت حل و فصل کنند. 

وی بیان کرد: در این میان، نقش رسانه‌ها در فضای حقیقی و مجازی باید انتقال روش‌ها و راهکارهای در کنار هم بودن برگرفته از نظرات روانشناسان و مشاوران باشد.

کارشناس علوم اجتماعی با اعلام اینکه مادران در این شرایط کرونایی به‌عنوان مدیران خانه نقش مهم و اساسی در برقراری تعاملات عاطفی، کلامی و رفتاری بر عهده‌ دارند ادامه داد: افزایش توجه و محبت و احترام متقابل نسبت به یکدیگر و داشتن روابط گرم و صمیمی بین والدین و فرزندان می تواند میزان رضایت و همدلی در خانواده ها را افزایش دهد و از بروز اختلافات و ناسازگاری های خانوادگی بکاهد و ارامش روحی و روانی و شادابی و نشاط را برای اعضای خانواده در پی داشته باشد که در جهت تحقق این موضوع، مادران نقش و وظیفه مهم و حساسی دارند.

این کارشناس مسائل خانواده معتقد است که ایجاد و حفظ فضای خانوادگی آرام و دلنشین و به دور از تنش و درگیری موجب تقویت و سلامت جسم و روح و روان افراد می‌شود.

وی با اعلام اینکه باید خانواده ها با رفتارهای خود در منزل آرامش ایجاد کرده و نگرانی کودکان از ویروس کرونا را از بین ببرند، گفت: پدر و مادر باید به این مهم توجه کنند که در مورد ویروس کرونا نباید نزد فرزندانشان صحبت کنند اما لازم است که مراقبت های لازم از آنان را با شیوه های مختلف انجام دهند و در کودکان استرس و اضطراب ایجاد نکنند.

موسوی بر ضرورت توجه به کودکان به ویژه در این ایام تاکید کرد و ادامه داد: والدین باید بدانند با توجه به اینکه رفتار و خلق و خوی انسان مسری است باید خیلی حواسشان به روحیه خودشان باشد چون این روحیه آنها به فرزندان درخانواده منتقل می‌شود .

کارشناس مسائل خانواده با اشاره به اینکه هنر والدین، تربیت کودکان در خلال بازی و سرگرمی است زیرا کودکان بازی را دوست دارند و در آن زندگی می‌کنند، خاطرنشان کرد: هر که شرایط بازی را برای کودکان فراهم کند در نزدشان محبوب می‌شود، این در حالی است که والدین باید در قالب بازی‌ها رفتار دینی را نیز به فرزندان آموزش دهند.

شاید کرونا آمد تا نعمت‌هایی را که غرق در آن بوده و یا به آن عادت کرده و بی ارزشش می‌خواندیم و حتی گاهی برای نادیده گرفتن و تغییرش دست به هر کاری می‌زدیم، به رخ ما بکشد.

بیائیم خوشی‌ها را ابتدا در جمع خانواده تقسیم کنیم، حرمت والدین را بیش از پیش نگهداریم، به فرزندان که شیرینی و برکت زندگی‌اند بیشتر بها داده و دل‌ها را به یکدیگر نزدیک کنیم زیرا موفقیت خانواده مایه سرفرازی کشور و تزلزل نظام خانواده، فروپاشی جامعه را در پی‌خواهد داشت.

انتهای پیام/


کد مطلب: 418059

آدرس مطلب :
https://www.bloghnews.com/interview/418059/قرنطینه-خانگی-فرصتی-مهمی-استحکام-بنیان-خانواده-هاست-فرصت-های-کرونایی-مغتنم-بدانیم

بلاغ نیوز
  https://www.bloghnews.com