تاریخ انتشارسه شنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۵
کد مطلب : ۴۱۷۷۳۳
فرماندار سوادکوه گفت:در مورد اهالی روستای پیت‌سرا با رایزنی تسهیلات بلاعوض معیشتی جهت کاهش مشکلات اهالی به حساب تمام خانوارهای تخریب شده و معرض خطر واریز می‌شود.
۰
plusresetminus
تسهیلات بلاعوض معیشتی برای کاهش مشکلات مردم پیت‌سرای سوادکوه
سعید یزدانی در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ، با اشاره به حضور دستگاه‌های متولی در روستای پیت‌سرا از ساعت اولیه ریزش سنگ و پیگیری برای حل مشکلات به وجود آمده، اظهار کرد: در حال حاضر هیچ گونه مشکلی در خصوص تاسیسات زیرساختی  برق و آب وجود ندارد و راه‌های  ارتباطی نیز وصل است.
 
وی افزود:در راستای کمک و کاهش خسارت اهالی آسیب‌دیده در جریان ریزش سنگ روستای پیت‌سرا، 2 بسته اعتباری برای پرداخت تسهیلات بلاعوض و وام کم‌بهره  تدارک دیده شد.
 
فرماندار شهرستان سوادکوه با بیان اینکه 4 منزل مسکونی به طور کامل تخریب شده و چندین منزل مسکونی در معرض خطر قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: لیست مالکان 4 منزل تخریبی و 12 منزل مسکونی که در معرض خطر قرار گرفته از سوی شورای روستا تهیه و طبق مصوبه ستاد بحران شهرستان به  بنیاد مسکن تحویل داده  شد که روز گذشته تسهیلات در قالب وام معیشتی  پنج میلیون تومانی برای 4 خانوار واریز شد و مابقی امروز واریز می‌شود.
 
این مسئول با تاکید براینکه تسهیلات بلاعوض معیشتی به خانوارهایی که اقلام معیشت خانواده دچار خسارت شده باشند تعلق میگیرد، افزود: در مورد اهالی روستای پیت‌سرا با رایزنی تسهیلات بلاعوض معیشتی جهت کاهش مشکلات اهالی به حساب تمام خانوارهای تخریب شده و معرض خطر واریز می‌شود.
 
یزدانی از اعطای  وام حمایتی 10 میلیون تومانی به این خانواده‌ها خبر داد و گفت: این وام  در راستای  کمک هزینه رهن خانه در اختیار این خانوارها قرار می‌گیرد تا در شهر پل‌سفید یا هر شهری که مایل هستند خانه‌ای اجاره کنند.
 
وی با اشاره به بازدید کارگروه لغزش و رانش استان در خصوص جابه‌جایی قسمتی یا کل روستا تصریح کرد: بر اساس بررسی این کارگروه، ضلع شرقی و غربی رودخانه در روستا منطقه پرخطر اعلام شده که باید تخلیه شود و طبق نظر کارشناسان به جز توده سنگ‌هایی که در روزهای نخست سال حرکت کرده مابقی فعلا و بالقوه پایدار است اما جهت رفع خطرهای احتمالی 2 طرف رودخانه به عنوان منطقه پرخطر شناسایی و باید تخلیه شود.
 
رئیس ستاد بحران شهرستان سوادکوه با بیان اینکه سه قطعه زمین معرفی شده برای  جابه‌جایی روستا مورد بازدید کارگروه لغزش و رانش قرار گرفت و برای تصمیم‌گیری نهایی جابه‌جایی کل یا قسمتی از روستا در انتظار پاسخ کارگروه لغزش و رانش هستیم، افزود: پیشنهادهای متفاوتی نظیر استقرار کامل روستا در بخش جنوبی که خطری آن منطقه را تهدید نمی‌کند مطرح شده است که  بعد از ارسال پاسخ کارگروه لغزش و رانش در مورد بسته‌های پیشنهادی و رایزنی با منابع طبیعی تصمیم نهایی اتخاذ می‌شود، لازم به ذکر است تمام موارد پیشنهادی نیاز به بررسی کارشناسی دارد و نباید عجولانه عمل کرد.
 
این مسئول با اشاره به دغدغه دامداران پرتلاش روستا و نگرانی این عزیزان در روزهای نخست ریزش سنگ درخصوص دامداری‌ها، اظهار کرد:دامداری موقتی در متراژ مورد نیاز با نصب داربست احداث شد و با همکاری پرسنل شبکه برق عملیات برق‌رسانی با کابلی به طول 250 به  محل دامداری موقت انجام شد، در کنار هر دامداری چادری برای استقرار دامداران جهت مراقبت از دام‌ها در نظر گرفته شد، پر واضح است که محل دامداری موقت عشایری از همه‌ی امکانات جهت اسکان کل خانواده برخوردار نیست.
 
یزدانی در مورد راه دسترسی به محل دامداری موقت گفت: دامداران از ضلع جنوبی روستا وارد دامداری می‌شوند و خوراک دام‌ها نیز از این مسیر منتقل می‌شود، با رایزنی و پیگیری از طریق جهاد کشاورزی 10 تن سبوس به ارزش 25 میلیون تومان بین دامداران توزیع شد.
 
وی در پایان در خصوص اسکان اضطراری خانواده‌هایی  آسیب دیده خاطرنشان کرد: با مشورت و اعلام رضایت چهار خانواده آسیب دیده، مدرسه دادگر که از تاسیاسات زیر ساخت آب، برق و گاز برخوردار است برای اسکان موقت خانواده‌ها آماده و هماهنگ شد ولی این خانوادها برای اسکان اضطراری به مدرسه مراجعه نکرده و در مدرسه مستقر نشدند در خصوص دل نگرانی خانواده‌ها بعد از بازگشایی مدارس باید عنوان کنم ستاد بحران شهرستان پیش‌بینی و تدابیر لازم در صورت نیاز نسبت به جابه‌جایی مکان اسکان اضطراری را اتخاذ کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

۱۹۵ هزار فعال صنفی مازندران در خطر محرومیت
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴