تاریخ انتشارشنبه ۱ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۲
کد مطلب : ۳۹۳۱۹۳
قهوه‌خانه‌ها غالباً با خروج از کارکرد سنتی خود، به محلی برای اجتماع جماعتی در آمده که این محل را از موضوع خدمات‌دهی خود خارج کرده و آن را وارد عرصه‌های خطرناکی کرده‌اند.
۰
plusresetminus
نظارت ضعیف صنفی بر قهوه‌خانه‌ها، اوضاع در مازندران چگونه است؟!
به گزارش بلاغ، قهوه‌خانه‌ها اغلب در گذشته محلی برای نوشیدن چای و گپ و گفت‌های دوستانه و صمیمانه بود و حتی برخی اهل جوانمردی و مروت، آن را محلی برای رصد وضعیت فقراء و بی‌بضاعت‌ها و تصمیم برای کمک به آنها و پایش محله و صیانت محلات خود از بزه و خلاف‌کاری‌ها قرار داده بودند که ظرف سال‌های اخیر، اغلب قهوه‌خانه‌ها بال تغییر رویکرد محلی برای اجتماع جوانانی نه‌چندان همراه با رویکرد سازندگی، بیشتر محلی برای استعمال قلیان و مواد مخدر و بزه‌های دیگر شده و راهیابی بانوان به آن، عوارض منفی این مرکز را در جای جای کشور زیان‌بارتر کرده است.

چهارشنبه گذشته، سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ آماری از پاکسازی و پلمب تعدادی قهوه‌خانه و سفره‌خانه‌ در تهران خبر داد که مورد توجه است. به‌گفته رحیمی، پس از اجرای نخستین مرحله اجرای طرح سراسری برخورد با اراذل اوباش و مزاحمان محلات در بهار 98، تعداد ۲۹۱ قهوه‌خانه و سفره‌خانه، ۱۷۱ مورد باشگاه بدنسازی، ۲۰ مورد پارک و ۶۶ مورد محلات پاکسازی شده است. نکته مهم در اظهارات رئیس پلیس پایتخت، پلمب 41 قهوه‌خانه و پاکسازی 291 قهوه‌خانه و سفره‌خانه است که اینها زیر نظر اتحادیه صنف قهوه‌خانه‌داران و سفره‌خانه‌های سنتی تهران فعالیت می‌کنند. این آمار نشان می‌‌دهد مدیریت اتحادیه نتوانسته ‌است با نظارت و بازرسی درست و آموزش‌ و آگاهی‌های مناسب صنفی و قانونی، اعضای اتحادیه را زیر چتر آموزشی و حمایتی خویش گرد آورد و اجازه ندهد سطح تخلفات و قانون‌شکنی‌ها به جایی برسد که نیروی انتظامی تصمیم به پلمب 41 قهوه‌خانه بگیرد. اگر چه اجرای قانون در هر زمان، اولویت نخست است اما چنانچه کمیسیون و واحد بازرسی و نظارت که اتحادیه صنف قهوه‌خانه‌داران ادعای دارا بودن آن را دارد، کارش را درست انجام می‌داد، علاوه ‌بر جلوگیری از بروز تخلفات، از بیکار شدن تعداد زیادی از شهروندان که در این واحدها کار می‌کنند نیز جلوگیری می‌شود؛ موضوعی که  به نظر می‌رسد برای مدیریت اتحادیه محلی از اعراب ندارد.

وضعیت قهوه‌خانه‌ها در مازندران، که با انتخاب نام‌های زیبای امروزی سعی دارند ذهنیت‌های منفی ایجادشده را برطرف کنند، چگونه است؟.
"سنت‌کده"، "چای‌خانه سنتی"، "قهوه‌خانه جوانانه"، "چای‌کده مدرن"، "قهوه‌نوش چای‌خانه دوستان" و... عناوین پرطمطراقی است که همه آنها بشدت نیازمند کنترل و بازرسی‌های مدام هستند تا از ریل قانونی و اخلاقی خارج نشوند. ظاهر شیک برخی از این قهوه‌خانه و دکور امروزی آنها و تمرکز بر پذیرش دختران و پسران جوان، باید زنگ خطر را برای مراکز مربوطه از جمله اتحادیه صنفی و اماکن نیری محترم انتظامی به‌صدا در آورد تا این مراکز بیش از این برای اخلاق و سلامت جامعه به‌خصوص جوانان، این سرمایه‌های حقیقی کشور، زیان‌بار و خسارت‌آفرین نشوند.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عملیات وعده صادق، آغازی بر یک پایان
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
قرآن و روش‌های تربیتی
چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
۱۹۵ هزار فعال صنفی مازندران در خطر محرومیت
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴