تاریخ انتشارچهارشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۰
کد مطلب : ۳۸۹۰۶۵
2ماه از سال نو سیل آسای سوادکوه می‌گذرد، انگار همه چیز عادی شده اما برای مردمی که تمام زندگی خود را از دست داده‌اند، هنوز هیچ چیزی عادی نشده بلکه فقط از اولویت دید و خبرها برداشته شده‌اند.اکنون پس از اقدامات اولیه برای عادی شدن شرایط، انتظار برای دیدن شروع اقدامات اساسی توقع زیادی نیست و یکی از مهم‌ترین اقدامات برای جلوگیری از تکرار خطر، احداث دیواره حائل است.
۱
plusresetminus
سوادکوه 2 ماه پس از سال نو سیل آسا
به گزارش بلاغ، دو ماه از سال نو سیل آسای سوادکوه می‌گذرد و از آن روزهای حضور بیل‌ها و بولدوزرها دیگر خبری نیست. روزهای تماشا و عکس سپری شده و دیگر مردم به نظاره خرابه‌های ناشی از سیل نمی‌ایستند و اکنون از کنار آنها بی‌تفاوت می‌گذرند. انگار همه چیز عادی شده اما برای مردمی که تمام زندگی خود را از دست داده‌اند، هنوز هیچ چیزی عادی نشده بلکه فقط از اولویت دید و خبرها برداشته شده‌اند.

*آثار تخریب به جا مانده سیل پس از 2ماه در سوادکوه

اگر از شهر پل‌سفید تا شهر زیراب، همراه با مسیر رودخانه پیش بروی، هرچند حجم آب آنچنان کم شده که شدت آنروزها قابل تصور نیست اما در همه جا آثار تخریب به جا مانده است؛ حاشیه زمین‌های کشاورزی که جریان آب آنها را با خود برده، دیوارهای حفاظتی شکسته شده، ترک و شکست آسفالت خیابان‌های ساحلی، زمین‌هایی که امسال رنگ کشت را به خود ندیده‌اند و خانه‌های ویران.

مهرعلی قدیری، رئیس شورای شهر پل‌سفید با اشاره به رانش در پل‌سفید پیش از وقوع سیل، گفت: ما از رانش‌ها خسارت زیادی دیدیم و برآورد خسارت کردیم اما در خصوص رانش اعتباری به ما داده نشد و پس از سیل، هرچند خسارات زیاد بود اما شاید چون صدای خسارت مردم و داد مردم این شهر پایین بود؛ مسئولان به نسبت شهر همجوار به ما توجه نکردند اما در چندین مرحله بازدید کردند و کمک خوبی شد.

وی با بیان اینکه در جلسه‌ای با مدیران کل مرتبط با سیل در فرمانداری شهرستان، مقرر شد تا یک کیلومتر دیواره حفاظتی توسط سازمان آب منطقه‌ای در مناطق شهرک قدس، خیابان ساحلی و شهرک فرهنگیان احداث شود، خاطرنشان کرد: با وجود موافقت این سازمان، هنوز اقدامی از سوی آنها صورت نگرفته است و برنامه‌ای به ما داده نشد.

*خسارت 57 میلیارد تومانی سیل به پل‌سفید

رئیس شورای شهر پل‌سفید با بیان اینکه انتظار ما این است که ما را نادیده نگیرند، گفت: از 57 میلیارد تومان برآورد خسارت در شهر پل‌سفید، ستاد حوادث تنها 100 میلیون تومان پول به ما داده، در حالیکه تنها هزینه سوخت، ایاب ذهاب و غذای افراد در آن روزهای سیل بیش از این مبلغ شده است.

سعید یزدانی، فرماندار سوادکوه در رابطه با نشستی که با حضور مدیر معین شهرستان و مدیران کل استانی و شهرستانی در هفته‌های گذشته پیرامون بازسازی پس از سیل انجام شد، گفت: در این جلسه هر کدام از سازمان‌ها به بیان شرح اقدامات انجام شده و امور انجام نشده پرداختند.

وی عمده مباحث در رابطه با آب منطقه‌ای را احداث دیواره حفاظتی برشمرد و با بیان اینکه شش نقطه در شهر زیراب و یک نقطه در شهر پل‌سفید برای احداث دیواره مشخص شده، افزود: تعیین پیمانکار انجام و خط پروژه مشخص است و پیگیری کرده‌ایم تا برنامه زمان‌بندی شروع و پایان را به ما اعلام کنند و مقرر شد تا 25 اردیبهشت ماه پیمانکار به ما معرفی شود.

فرماندار سوادکوه با بیان اینکه پس از سیل یکی از مشکلات عمده شهرستان در رابطه با سردهنه‌های زراعی بوده است، افزود: طبق توافق در استان با امور منابع آب مقرر شد کار انجام شود که طبق دو نوبت اعلام زمان‌بندی کار کامل انجام نشد اما اکنون همه سردهنه‌ها باز شده و فقط حدود سه سردهنه مانده است.

*بهسازی زمین‌های کشاورزی توسط جهاد کشاورزی

یزدانی با اشاره به اینکه طغیان رودخانه میزان زیادی از گل، سنگ و سرشاخه‌ها را وارد زمین کشاورزی کرد، گفت: تاکنون اقدامات خوبی در زمینه بهسازی این زمین‌ها توسط سازمان جهاد کشاورزی انجام شده و بسیاری از زمین‌ها با همکاری کشاورزان آماده کشت شد و بخشی از زمین‌ها باقی مانده که به ما قول داده شد تا همه زمین‌های قابل کشت را به حالت اول بازگردانند اما زمین‌هایی که در بستر رودخانه قرار دارند، به هیچ وجه اجازه کشت ندارند مگر اینکه اجاره کشت داشته باشند.

وی با اشاره به تخریب واحدهای مسکونی، افزود: درصدد هستیم تا زمینی را از سوی راه و شهرسازی شناسایی و تهیه کنیم تا برای ساخت مسکن این افراد به بنیاد مسکن تحویل دهیم که این امر چرخه خاص خود را دارد و نیازمند اقدام هم‌زمان ادارات راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و منابع طبیعی است.

*اقدمات زیربنایی برای راه‌ها و ابنیه تخریب شده

فرماندار سوادکوه با بیان اینکه محور فلورد در 27 اسفند 97 به علت رانش از کاربری خارج شده بود، ادامه داد: در حال حاضر جاده موقت (ایمن اما باریک) ایجاد شد که نمی‌تواند پاسخگوی دائمی نیاز مردم باشد و از سوی راهداری استان به ما قول داده شد تا در بودجه سال 98 از محل تملک، ملی و حوادث برای آن پول گذاشته شود تا پیرو مطالعه و نتیجه آن، راه جدید احداث شود.

یزدانی از دیگر محورهای تخریبی به محور کارسالار در زیراب و روبروی شهرک فرهنگیان در پل‌سفید اشاره کرد و افزود: در این محورها کار در حال انجام است و محور اصلی ورودی جمشیدآباد که در حال حاضر؛ زیر بار ترافیک است نیز ایمن نیست و کار بر روی آن نیز در حال انجام است.

وی با اشاره به تخریب مدرسه الزهرا در سیل اخیر، از تزریق بتن در پی آن خبر داد و افزود: مقرر شد تا استحکام بنا نیز توسط آموزش و پرورش انجام تا پس از بررسی و تایید بخش نوسازی، بتوانیم در سال تحصیلی جدید ثبت‌نام دانش‌آموز داشته باشیم.

فرماندار سوادکوه با بیان اینکه برخی نقاط حادثه خیز شهرستان مجموعه نقاطی است که خطوط اصلی خط انتقال گاز از آن عبور می‌کند، خاطرنشان کرد: در زمان بحران، این لوله گاز بر اثر شستگی آب از خاک بیرون آمدند و مقرر شد تا شرکت گاز، دیواره‌سازی به طول یک کیلومتر در این نقاط انجام دهد.

*تسهیلات برای افرادی که خانه آنها تخریب شد

این مقام مسئول با اشاره به اینکه شاید رضایت عامه مردم در اقدامات سیل اخیر جلب نشده باشد، خاطرنشان کرد: اما با یک نگاه کارشناسی، اقدامات خوبی انجام شده و طی سه روز پس از سیل، زندگی عادی به مردم شهر بازگشت و در مورد افرادی که خانه آنها تخریب شده، در صورت داشتن زمین، حدود50 میلیون تومان تسهیلات 4درصد برای ساخت، 5 میلیون تومان معیشتی و 15 میلون تومان هزینه رهن به آنها پرداخت می‌شود و شهرداران و دهیاران تا متراژ 120متر موظف به ارائه پروانه رایگان هستند.

یزدانی با بیان اینکه از 11 خانواری که آب خانه آنها را برده، 5 خانوار مالک بوده‌اند، افزود: اگر اکنون این افراد به ما زمین معرفی کنند، پروانه رایگان و تسهیلات خوبی برای ساخت به آنها می‌دهیم و در رابطه با زمینی که آب آن را برده، با ارائه تمامی پروانه‌های صادره و استعلام شهرداری از امور آب مبنی بر اینکه زمین باقیمانده آنها خارج از بستر طغیانی و جریانی آب است، پس از دیواره‌سازی اجازه احداث بنا در همان زمین را دارند اما در صورت اعلام امور آب مبنی بر جزو بستر طغیانی و جریانی رودخانه بودن، احداث بنا عملا غیرممکن است.

از دیگر اقدامات انجام شده در شهرستان برای افراد حادثه دیده می‌توان به کمک سپاه شهرستان و ستاد فرمان حضرت امام (ره) در اهدا برخی لوازم خانگی به افراد حادثه‌دیده در سیل اخیر برای تسکین گوشه ای از آلام آنها اشاره کرد.

سیدموسی حسین‌نژاد، با اشاره به سیل فروردین ماه، در رابطه با حضور مدیران در عرصه و میدان واقعه، گفت: مدیران به مردم نشان دادند که میدانی هستند و حضور آنان نه یک ژست عکاسی بلکه بیانگر آن بود که در کنار مردم و با آنها هستند و سپاه هم یکی از نیروهای خدوم و خدمتگزار بود که در کنار مردم بودن را وظیفه خود دانست.

*اهدای لوازم منزل به 9 خانوار آسیب دیده

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان سوادکوه با بیان اینکه از 11 خانوار افراد آسیب‌دیده در سیل اخیر شهرستان، لوازم منزل 9 خانوار آسیب دید، افزود: با پیگیری سپاه شهرستان و با کمک سپاه قدس گیلان و سپاه کربلا مازندران، به هر کدام از این 9 خانوار، 5قلم کالا شامل یخچال، اجاق گاز، تلوزیون، فرش و بخاری داده شد و دو نفر از این افراد که جهیزیه‌شان را از دست داده بودند، 10 پتو نیز هدیه داده شد و پیام ما به هر کسی که به هر نحوی از این سیلاب دچار خسارت شد این است که تا آخر کنار آنها خواهیم بود.

وی در رابطه با قول سپاه مبنی بر ساخت یکی از این مساکن ویران‌شده از سیل اخیر در شهرستان، گفت: یک خانه سهم سپاه شهرستان است که سپاه آن خانه را مستقلا خواهد ساخت و خانه‌ای هم مقرر شد تا با گلریزان ساخته شود که با انجام قراردادها و توافقات با ادارات متولی، بسیج سازندگی به عنوان خادم ملت آن خانه را نیز خواهد ساخت.

*اهدای 20 سری لوازم منزل به خسارت دیدگان سیل

کیان الهی، معاون عمرانی فرماندار سوادکوه، با بیان اینکه 20 نفر از خسارت دیدگان سیل اخیر شهرهای پل‌سفید و زیراب به مدیریت بحران استانداری مازندران معرفی شدند، افزود: با هماهنگی مدیریت بحران و از طریق ستاد فرمان حضرت امام ره 20 سری لوازه خانگی شامل 7 قلم کالا (یخچال، فرش، پتو، اجاق گاز، ظروف اشپزخانه و ..) بین این خسارت دیدگان توزیع شد.

خانه آدمی محل آرامش و زمین‌های کشاورزی امید رزق و گذران روزگار مردم این دیار است که به لحظه‌ای بر آب رفت؛ بدون آرامش و بی‌امید کسب رزق، روزها همچون شب تار می‌گذرند. سیل و خروش آب در لحظه‌ای زحمات سال‌ها را ویران کرد و با خود برد و ماندگاری خانه‌های ویرانه در بطن شهرهای سوادکوه از سیل سال‌های گذشته، داغ بیشتری بر درد محرومیت مردم سوادکوه زده است و در این چرخه محرومیت‌ها، گاه روزنه‌ای هویدا می‌شود اما انگار باید زمان‌ها سپری شود تا گوشه‌ای از درد این مردم تسلی یابد.

به گزارس بلاغ، اکنون پس از اقدامات اولیه برای عادی شدن شرایط، انتظار برای دیدن شروع اقدامات اساسی توقع زیادی نیست و یکی از مهم‌ترین اقدامات برای جلوگیری از تکرار خطر، احداث دیواره حائل است که انجام آن نه فقط نیازمند شروع سریع بلکه نیازمند یک ساخت مناسب و کارشناسانه است تا حفاظی مطمئن در برابر جریان خروشان رودخانه وحشی تلار باشد تا در سال‌های آتی، بارش باران نه غم خرابی خانمان که شادی سیراب شدن زمین‌ها باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

سینمای دفاع مقدس؛ محبوب و مهجور
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
چرا مجازات ارتداد سنگین است؟
چهارشنبه ۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰