وقتی نشاط زورکی به کنسرت دانش‌آموزی ختم می‌شود

خیز زیرپوستی رقص و آواز مدارس در حیاط خلوت آموزش‌و‌پرورش نکا

تاریخ انتشاريکشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۶
کد مطلب : ۳۸۷۶۲۴
بررسی چند جشن دانش‌آموزی در مجمتع متعلق به آموزش‌و‌پرورش نکا از عدم نظارت کافی بر محتوای ارائه شده برای دانش‌آموزان و وجود یک جریان خاموش در رونق رقص و آواز غیرمتناسب برای دانش‌‌آموزان در سطح این شهرستان حکایت دارد.
۰
plusresetminus
خیز زیرپوستی رقص و آواز مدارس در حیاط خلوت آموزش‌و‌پرورش نکا
به گزارش بلاغ، مدتی است که فضای رسانه‌ها به خصوص شبکه‌های اجتماعی کشور از بازتاب انتشار کلیپ رقص و آوازخوانی دانش‌آموزان مدارس پر شده و حواشی مختلفی را نیز به همراه داشته است.

باوجود پیگیری‌های وعده داده شده از سوی وزیر آموزش‌وپرورش در راستای ریشه‌یابی چرایی و چگونگی ایجاد چنین حرکت هماهنگی در ساعتی مشخص و با شعری واحد در سطح کشور که هنوز افکار عمومی در انتظار نتایج رسمی این بررسی‌ها قرار دارند اما به نظر می‌رسد موضوع کمی جدی‌تر از آن چیزی است که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت و در واقع کار از کتمان و ندید گرفتن فراتر رفته است.

در بسیاری از موضع‌گیری‌ها و مقصریابی‌ها سعی شد تا برخی از مسئولان مدارس در شهرهای بزرگ و تعداد محدودی از مدیران بالادستی به عنوان عوامل دخیل و یا کوتاهی‌کننده نسبت به بروز چنین رخدادهایی معرفی شوند اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که این موج فراگیر روی‌آوری به رقص و آوازهای نامناسب برای سنین دانش‌آموزی چندی است که در مدارس سراسر کشور به صورت چراغ خاموش و با حداقل سروصدا آغاز شده و ادامه یافته است.


* از حرکات نرمشی تا حرکات موزون

تنها یکی از دلایل کوچک و البته مهم در سرنخ‌یابی اصل و حواشی این موضوع را باید در طرح‌های ابتکاری بدون پایه و اساسی همچون «سه دقیقه با نشاط در کلاس»، که بنابر اعلام مسئولان از هشتمین روز اسفندماه 97 در مدارس مازندران آغاز شد، دانست.

این طرح بنابر اعلام معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش‌وپرورش مازندران با تهیه و ارسال 12 هزار حلقه سی‌دی کلیپ ورزشی برای 12 هزار کلاس درس در مازندران انجام شد تا معلم هر کلاس در ساعت تدریس به مدت سه دقیقه همزمان با پخش کلیپ، حرکات نرمشی را به قول خودشان با دانش‌آموزان انجام دهند.

اینکه نوع و ترکیب حرکات نرمشی ارائه شده از سوی آموزش‌وپرورش مازندران تا چه اندازه به رقص و پایکوبی‌های نامتعارف اجتماعی شبیه است موضوع مورد بحث نیست اما بیشتر انسان را یاد حکایت معروف «مرده شور ترکیبش را ببرن» می‌اندازد.

این درحالی است، که برخی از مدارس حتی در زنگ نشاط که دو ساعت از سوی آن‌ها برای افزایش نشاط دانش‌آموزان در نظر گرفته می‌شود، از ورود خانواده‌ها به مدارس جلوگیری کرده و حتی اجازه حضور خانواده‌ها در این دو ساعت خاص به این فضای آموزشی را نمی‌دهند.

سوال این است که این چه نشاطی است که خانواده‌ها نباید در زمان انجام آن حتی در مدارس حضور داشته باشند و یا مگر خانواده چه مزاحمتی برای نشاط فرزندان خود می‌توانند در مدارس ایجاد کنند و از آن مهمتر چرا نباید برای خانواده در افزایش نشاط فرزندان آن‌ها سهمی از سوی مدارس و نظام آموزش‌وپرورش در نظر گرفته شود.


* انتقادها به تریبون نمازجمعه کشید

اهمیت این موضوع تا اندازه‌ای بوده که دلسوزان کشور و مردم را نیز به انتقاد و موضع‌گیری رسمی واداشته تا جایی که آیت‌الله محمدباقر محمدی لائینی امام جمعه نکا که رئیس شورای فرهنگی عمومی شهرستان، استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی مازندران است نیز در خطبه‌های آخرین نمازجمعه نکا به صراحت از آن انتقاد کرده است.

امام جمعه نکا در سخنان خود یکی از سیاست‌های علمی و روانشناختی دشمنان را عرفی‌سازی نامتعارف‌ها برشمرد و خاطرنشان کرد: نادرستی‌ها را یواش یواش برجسته می‌کنند که یک نمونه آن همین وضعیت بدحجابی در کوچه و خیابان‌ها است درصورتی که اگر یکی از این‌ها را 15 سال قبل در کوچه و خیابان‌ها می‌دیدیم بسیار حساس بودیم.

این مسئول اضافه کرد: به آرامی قبح‌شکنی شده و در برخی از مدارس رقص، ساز و آواز را دارند عرف می‌کنند، متأسفانه در بعضی از مدارس دخترانه ابتدایی به صورت علنی و رسمی دارند روزه‌خواری می‌کنند به شکلی که در این ایام ماه رمضان بوفه باز است و از آن خریداری می‌شود و غذا می‎خورند، مسئله ناهنجاری‌ها کم کم دارند عرفی‌سازی می‌شوند.

این اشاره امام جمعه نکا با این حد از صراحت از اتفاقاتی زیرپوستی در سطح این شهرستان حکایت دارد که صبر مسئولان و خواص دلسوز را به پایان برده و آن‌ها را ناچار به موضع‌گیری صریح در فضای عموم مردم واداشته است.

همین امر نیز بهانه‌ای شد تا کمی تخصصی و دقیق‌تر به این موضوع در سطح شهرستان نکا بپردازیم که یافته‌های جالبی از پس بررسی‌ها رخ‌نمایی کرده است.


* از رقص تک‌دست تا کنسرت دانش‌آموزی

در همین راستا اخبار و اسناد موثقی به دست مجموعه خبری پیک نکا رسیده که تعدادی از مدارس پسرانه و دخترانه در سطح این شهرستان آن هم در مقاطع مختلف در قالب برگزاری برخی جشن‌ها آن هم در مجتمع ابوریحان بیرونی متعلق به آموزش‌وپرورش این شهرستان به سادگی هنجارهای مربوط به فضای دانش‌آموزی از نظر آموزشی و تربیتی را زیر پا گذاشته‌اند.

در این برنامه‌ها که مسئولان مدارس نیز در آن حضور دارند با دعوت از دی‌جی و برخی مجریان جوان با حداقل دانش نسبت به مخاطبی که در برابر آن‌ها حضور دارند و بدون در نظر گرفتن رده سنی و جو آموزشی و تربیتی برنامه اقدام به اجرای موسیقی‌هایی در این فضای عمومی مبادرت شده که مخالفت بسیاری از خانواده‌ها را نیز در بر داشته است.

علاوه بر تک‌خوانی و همخوانی موسیقی‌هایی، که حتی بعید است مسئولان مدارس و آموزش‌وپرورش این شهرستان خود نیز تاکنون آن‌ها را شنیده باشند، در حضور نونهالانی که قرار است آینده یک کشور را بسازند تأسف بیشتر به علت عدم تفکیک مناسب فضای دانش‌آموزی با بیرون از این فضا است.

چراکه ممکن است خانوده‌ای در فرهنگ خود برخی از چنین هنجارهای فرهنگی را از موسیقی و رقص برای فرزندان خود عادی بداند اما باید میان قوانین اجتماعی به خصوص در عرصه نظام آموزشی‌وپرورشی مدارس با آنچه از سوی برخی از خانواده‌ها انجام می‌شود تفکیک جدی قائل شد.

این امر زحمات و حساسیت‌های برخی از خانواده‌های دلسوز و دغدغه‌مند نسبت به تربیت صحیح برگرفته از مبانی آئینی و ملی را نیز بی‌ثمر می‌سازد بنابراین نقش تربیتی مدارس بسیار مهم و اثرگذار است.

اینکه یک دختر و یا پسر دانش آموز در مراسم با عنوان جشن فارغ التحصیلی و یا جشن با یک موضوع آموزشی خاص از «عشق، ترک معشوق، بغل کردن‌های نیمه جنسی، بوی عطر پیراهن معشوق و ...» بخواند و به همخوانی مشابه کنسرت‌های شبانه البته با چاشنی رقص تک و چند نفره بپردازد به نظر می‌رسد برای هیچ عقل سلیمی جای دفاع باقی نمی‌گذارد.

در این شرایط انگشت مطالبات علاوه بر مدیران این مدارس به سمت مدیران ارشد آموزش‌وپرورش شهرستان نکا و حتی استان مازندران که بیشتر ظاهر موجهی از خود با اعتقادات پایبند به شهدا و نظام نشان داده‌اند نیز گرفته می‌شود که باید پاسخگوی چگونگی نظارت بر فضای آموزشی و پرورشی درست در حوزه مربوط به خود باشند.

البته عدم هماهنگی و اجرای خودجوش موسیقی‌ها از سوی مجریان و گروه همراه آن‌ها می‌تواند بهانه مسئولان تلقی شود اما سوال این است که آیا دعوت از چنین افرادی بدون بررسی بوده و چرا در زمان اجرای چنین محتوایی بدون هماهنگی هیچ عکس‌العملی توسط مسئولان امر صورت نگرفته است.

این درحالی است که شنیده‌ها از برگزاری چنین برنامه‌هایی با چراغ سبز برخی از مدیران آموزش‌وپرورش شهرستان حکایت داشته و تاحدود زیادی فضای مجازی را نیز معطوف خود ساخته که موضع‌گیری مناسب مسئولان می‌تواند هم به روشن‌تر شدن فضا کمک کرده و هم تلاش برخی سودجویان و فرصت‌طلبان در چنین مواردی را ناکام بگذارد.


* تا دیر نشده باید جنبید

قابل ذکر است که مجمتع ابوریحان بیرونی نیز فضای آموزشی درخور و شایسته‌ای برای اجرای برنامه‌های مختلف فراتر از سطح معمول دانش‌آموزی را در اختیار دارد و نقش برجسته‌ای در رشد و ارتقای فعالیت‌های دانش‌آموزی شهرستان در سال‌های اخیر داشته است.

البته این مجتمع با بهره‌مندی از یک سالن همایش قابل قبول برخی از برنامه‌های شهرستانی غیر از موضوعات دانش‌آموزی از همایش‌ها، سمینارها و حتی میتینگ‌های سیاسی خاص را نیز در دل خود جای داده اما به نظر می‌رسد این حیاط خلوت آموزش‌وپرورش نکا درحال تبدیل شدن به پاشنه آشیل این نهاد مقدس و مسئولان آن در این شهرستان است.

از سوی دیگر بدون شک نیاز جامعه به خصوص دانش‌آموزان و نوجوانان به نشاط بر کسی پوشیده نیست بلکه یکی از اصول مهم در مدیریت فرهنگی و روانشاختی نسل‌ها به شمار می‌رود که البته برای یک جامعه لازم و ضروری نیز به شمار می‌آید.

اما اصل بحث بر سر این است که فضای آموزشی مدارس، گعده‌ها و جشن‌های دانش‌آموزی که روح و روان ناب و با ارزش دانش‌آموزانی که آینده‌سازان کشور هستند را نمی‌توان با موسیقی‌ها و حرکات موزون نامتعارف برای چنین سنینی به نشاط لازم رساند درحالیکه قرار بود مدارس به نرمش سه دقیقه‌ای بپردازند نه اینکه به چند ساعت با حضور دی‌جی‌ها به رقص و آواز در فضای از خود بی‌خودسازی دانش‌آموزان ختم شود.

این مهم نیز قابل ذکر است که عموم جامعه فرهنگیان در کشور به خصوص شهرستان نکا افرادی متعهد، معتقد و دلسوز نسبت به نظام جمهوری اسلامی و فرهنگ جامعه هستند اما آمار و اطلاعات رسیده خبرهای خوبی از زیر پوست آموزش‌وپرورش این شهرستان مخصوصاً در موضوعات فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی نمی‌دهد.

امید است مسئولان دلسوز هرچه سریعتر تا چنین موضوعاتی بیش از این اجتماع را چه در فضای مجازی و چه حقیقی پر نساخته و باتوجه به افزایش جشن‌های پایان سال مدارس برای دانش‌آموزان بر کوس رسوایی بیش از این نواخته نشده اقدام شایسته‌ای برای رسیدگی به آن انجام دهند.

در پایان تأکید می‌شود که فیلم و تصاویر مربوط به آنچه ادعا شده نزد این پایگاه خبری محفوظ بوده و بسته به نوع واکنش مسئولان مربوطه بنابر ضرورت در مطالب بعدی به صورت مفصل به آن‌ها پرداخته خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

«محفل»، نمادی از تحول موفق
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۹
نقش هنر و هنرمندان در انقلاب اسلامی
دوشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴
«حجاب» امنیت‌آفرین و آرامش‌بخش
جمعه ۲۴ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷