تاریخ انتشارچهارشنبه ۲ تير ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۵
کد مطلب : ۲۰۳۸۴۸
نشست قرارگاه رسانه‌ای سازمان بسیج رسانه مازندران به‌منظور هم‌اندیشی اصحاب رسانه با معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استاندار مازندران و بیان چالش‌ها و مشکلات حوزه رسانه برگزار شد.
۰
plusresetminus
به گزارش بلاغ به نقل از عصرساري، نشست قرارگاه رسانه‌ای سازمان بسیج رسانه مازندران به‌منظور هم‌اندیشی اصحاب رسانه با معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استاندار مازندران و بیان چالش‌ها و مشکلات حوزه رسانه در محل سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران برگزار شد و اصحاب رسانه استان به بیان دغدغه‌های خود پرداختند.

کمبود محتوای تولیدی در رسانه‌های مکتوب و مجازی

رکنی مدیر مسئول سایت سخن‌نیوز با بیان اینکه مدیران دستگاه‌های اجرایی شناخت کافی از رسانه‌های استانی و کشوری ندارند، گفت: کمبود محتوای تولیدی در رسانه‌های مجازی و مکتوب نیز سبب بی‌توجهی و بی‌رغبتی مخاطبین به مطالعه آنان می‌شود.

نبود نگاه کارآفرینی نسبت به رسانه‌ها

محمد تیموری سردبیر هفته‌نامه کایر مازندران نیز با بیان اینکه رسانه‌ها مشکلات بسیاری دارند و برای حل آنان حتی تا دیر وقت بیدار می‌مانند و خبر و گزارش می‌نویسند، گفت: لازم است اقدامات جدی برای حمایت از رسانه‌ها صورت گیرد وگرنه در مقابله با تهاجم فرهنگی دچار مشکل می‌شویم.

در نظر گرفتن تسهیلات برای اصحاب رسانه

 تیموری بیان کرد: با تأسف باید گفت نگاه کارآفرینی نسبت به مدیران رسانه وجود ندارد و نیاز است تا وام‌های قرض‌الحسنه‌ای برای دفاتر نشریات در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به در نظرگرفتن وام‌های جداگانه‌ای برای خبرنگاران و هنرمندان، افزود: نباید درآمد استان از مازندران خارج شود و این موضوع که ثبت اسناد آگهی‌ها را به روزنامه‌های کشوری می‌دهد باید رسیدگی شود.

لزوم مشخص کردن ردیف بودجه مستقل برای رسانه

کوروش خواجه‌وندی، خبرنگار صدا و سیمای مازندران نیز با بیان اینکه از مدیران می‌خواهیم تا میزان هزینه و درآمد خبرنگاران را از آن‌ها بخواهند، گفت: لازم است کمیسیونی با همکاری معاون سیاسی استاندار و مجمع نمایندگان مازندران تشکیل شود تا ردیف بودجه‌ای مشخص برای حمایت از خبرنگاران استان در نظر گرفته شود.

نماینده باشگاه خبرنگاران جوان نیز با اشاره به اینکه رسانه‌های استان نیاز به توانمندسازی دارند، گفت: تاکنون رسانه‌ها را به صورت منسجم در جایی ندیدم که هم‌ اکنون با همکاری بسیج رسانه این کار صورت گرفت.

وجود دیوار میان استاندار و برخی از اصحاب رسانه

خواجه‌وندی بیان کرد: لازم است به خبرنگاران عضو بسیج رسانه استان نگاه ویژه داشت.

شعبان وفایی‌نژاد خبرنگار با سابقه حوزه ورزشی مازندران نیز با بیان اینکه اصحاب رسانه مازندران نشان نجابت را از نماینده ولی‌فقیه دریافت کرده‌اند، گفت: به این موضوع که مدیران چگونه می‌توانند از اصحاب رسانه برای حمایت از عملکرد و فعالیت‌های دولت استفاده کنند، توجه نمی‌شود.

وفایی‌نژاد با اشاره به اینکه مصاحبه‌های مطبوعاتی استاندار با اصحاب رسانه معمولا با نارضایتی اصحاب رسانه همراه است، افزود: عده‌ای دیواری میان استاندار و رسانه‌ها برپا کرده‌اند که این اقدام اشتباه است.

وی تأکید کرد: لازم است که اصحاب رسانه را پل ارتباطی میان مردم و مسئولان بدانیم و پاسخگوی همه آن‌ها باشیم.

توجه و رسیدگی به شکایت مدیران از خبرنگاران

مهدی جوزن، مدیر سایت حرف راست نیز با بیان شکایت مدیران از خبرنگاران، گفت: استانداری در زمینه حمایت از رسانه ورود پیدا نکرده و هیأت منصفه مطبوعات هم فعال نیست.

وجود خبرنگاران ناآگاه در عرصه رسانه

کوشکی مدیرمسئول باسابقه مازندران نیز با اشاره به مشکلات بنیادین حوزه رسانه، افزود: ۸۰۰ خبرنگار در استان به دنبال مطالبات خود هستند ولی باید بدانیم ما سربازان جبهه فرهنگی هستیم و نیاز به اطلاعات کامل در حوزه‌های مختلف داریم.

وی اضافه کرد: برخی مدیران مسئول از تایپیست به عنوان خبرنگار استفاده می‌کنند که اقدامی نادرست است.

استفاده از اصحاب رسانه در فرهنگ سازی با صرف هزینه های کمکی

حسن رمضان‌زاده مدیر سایت اصلاح‌پرس نیز با بیان اینکه مجمع نمایندگان مازندران قول اعزام ۳۰ خبرنگار به مجلس شورای اسلامی داده‌ است، گفت: برای حل مشکلات اصحاب رسانه نیاز به برنامه جامع درون استانی داریم.

رمضان‌زاده با اشاره به اینکه در زمان انتخابات هزینه‌ای برای تبلیغات در نظر گرفته می‌شود، افزود: استانداری می‌تواند هزینه تبلیغات را با همکاری رسانه‌های مکتوب و مجازی تقسیم بندی کند تا آن‌ها هم درآمدی داشته باشند.

وی با بیان اینکه هرساله بودجه بسیاری صرف پیشگیری از اعتیاد، طلاق یا معضلات فرهنگی می‌شود، گفت: رسانه‌ها می‌توانند نقش بسیاری در فرهنگ سازی و پیشگیری از این معضلات داشته باشند و این هزینه‌ها برای کمک به آنان در این امر صرف شود.

این مدیر رسانه‌ای با اشاره به اینکه نیاز به ارزیابی و نظارت برمدیران استانی وجود دارد، افزود: مدیران سعی دارند رسانه‌ها را معامله‌گر بار بیاورند تا مطالبه‌گر!

وی بیان کرد: معمولا در زمان رسیدگی به پرونده شکایت از رسانه‌ها، قاضی سمت مدیران را می‌گیرد و رسانه را محکوم می‌کند که نیاز به نظارت استانداری است.

ترس خبرنگاران نسبت به انتقاد از مدیران

محمدحسن آغاز، پژوهشگر حوزه رسانه نیز با اشاره به اینکه بحث معامله‌گری در رسانه های استان، جدی است، گفت: اگر استانداری بر اقدام مدیران نظارت کند به نفع دولت و استان است.

وی با بیان اینکه برخی خبرنگاران جرأت انتقاد به مدیران را ندارند، افزود: مطالبات اصحاب رسانه بسیار زیاد است‌و استانداری قدرت تغییرو رسیدگی به مطالبات آنان را دارد.

تأکید بر تداوم نشست‌های هم‌اندیشی

در ادامه علیرضا یونسی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران نیز با بیان اینکه رسانه‌ها سرمایه‌های جامعه هستند، گفت: ما باید از این سرمایه‌ها مراقبت کنیم و سرمایه‌پروری هم انجام دهیم.

یونسی بیان کرد: نیاز به برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی و نقدکردن یکدیگر داریم تا به وحدت نظر برسیم.

وی افزود: لازم است که رسانه‌ها هم راه‌کاری درباره حل مشکلات و رسیدن به وحدت ارایه دهند وبرای اجماع میان نخبگان باید با هم متحد باشند و کریمانه برخورد کنند.

یونسی با اشاره به اینکه نظرات و پیشنهادات اصحاب رسانه را قبول دارم، افزود: لازم است نشریات و رسانه‌های مجازی نیز محتوای تولیدی بیشتری داشته باشند.

رسیدگی به مشکلات رسانه با همکاری مجمع نمایندگان

وی بیان کرد: در حال حاضر ارتباط استانداری با مجمع نمایندگان بسیار مطلوب است و می‌توانیم مطالبات رسانه‌ها را به نمایندگان اعلام کنیم و اگر ۱۰ نفر از آنها طرحی را به مجلس ارایه دهند به صورت قانون تصویب می‌شود.

یونسی با بیان اینکه بارها از شکایت مدیران نسبت به رسانه‌ها جلوگیری کردم، گفت: در حال حاضر نیز با همکاری ارشاد، جلسه‌ای را با دادستان به منظور حل مشکلات رسانه‌هایی که شاکی داشته‌اند، اقدام می‌کنیم.

وی افزود: اگر رسانه‌ای آبروی مدیری یا هر فرد دیگری را به ناحق برده باشد، در آن صورت هیچ دخالتی نمی‌کنم.

نیاز به کمک استانداری برای پرداخت تسهیلات به رسانه ها

عباس زارع معاون فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی مازندران نیز با بیان اینکه دوره آموزشی ویژه نشریات را با حضور اساتید دانشگاه و همکاری معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد، خانه مطبوعات و بسیج رسانه برگزار کردیم، گفت: آزمون خبرنگاران شرکت‌کننده در دوره آموزشی پس از ماه رمضان برگزار و از نفرات برتر تقدیر می‌شود.

 زارع بیان کرد: برای پرداخت تسهیلات به اصحاب رسانه نیاز به اعتبار داریم و سود بانکی براساس نرخ بانک مرکزی محاسبه می‌شود؛ به همین دلیل برای پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ویژه اصحاب رسانه نیاز به کمک استانداری مازندران داریم.

زارع در زمینه آگهی‌های رسانه‌های استانی نیز قول پیگیری داد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما