تاریخ انتشارشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۱
کد مطلب : ۳۹۴۶۹۹
با اعتماد و اتکا به نیروهای جهادی و نخبه اندیش می‌توان از گردشگری معکوس و خروج ارز که مبحث روز کشور نیز هست به خوبی جلوگیری کرد و رونق گردشگری در استان نوید بخش آینده ای توسعه محور و پایدار برای ایران عزیز خواهد بود.
۰
plusresetminus
گردشگری مازندران نویدبخش توسعه پایدار کشور
به گزارش بلاغ، مازندران با داشتن یکی از بهترین شرایط آب و هوایی در ایران مقصد بسیاری از مسافران و گردشگران است؛ وجود منابع عظیم آبی و دریای نیلگون خزر در کنار مناطق بکر و دست نخورده جنگلی یکی از رویایی‌ترین مراکز تفریحی و جذب توریست در ایران می‌باشد که همه ساله در ایام مختلف سال و در طول ۴ فصل میزبان مسافران و طبیعت گردان است.

اما نکته مغفول در این صنعت جذاب دست نخورده بودن و جا ماندن ترنور مالی و عدم سوددهی مناسب بوده که مورد بحث و اختلاف صاحب نظران است.

در میان انبوه جمعیت گسیل شده به مقاصد بوم گردی مازندران، که بسیاری از شهرها و حتی کشورهای همجوار خواهان چنین گردشگران متمولی هستند، مسئولان استان دچار تزلزل و دگرگونی شده و فراموش می‌کنند که سیل مسافران به معنای جاری شدن منابع گسترده مالی به استان است و نباید براحتی از کنار آن گذشت و حتی باید راه را برای ورود بهتر این سرمایه هنگفت (گردشگر) به استان بازتر و گشاده‌تر کرد.

 

به طور اخص، نبود زیرساخت مشکل اصلی این صنعت مدرن بشمار می‌آید. مناسب نبودن راه جاده‌ای و عدم مکانیزه بودن راه‌های ارتباطی اعم از خطوط ریلی و حمل و نقل، راهداری مناسب و عدم مدیریت شهری در کنترل ترافیک در ایام تعطیلات معضل اصلی مدیران و کنشگران محسوب می شود. در کنار مباحث اخلاقی و گسترش مقولات فرهنگی که بحث امروز جامعه نیز هست، مشکلاتی که گردشگران با آن مواجه هستند بیشمار است.

 

نیک می‌دانیم توسعه گردشگری و ارتقای سیستم‌های ترابری و فرودگاهی بطور مستقیم در از بین بردن بیکاری نقش مهمی ایفا می‌کند و برای از بین بردن این موانع در حوزه گردشگری و سایر معضلات پساگردشگری نیازمند استفاده از نیروهای جوان و نخبه به منظور مکانیزه کردن گردشگری و بهره گیری از مدرنیته صنعتی است که علاوه بر عرضه خدمات سریع و ارزشمند به گردشگران، بتوان شیوه های مثبت و نمودهای درست فرهنگی را ترویج کرد.

 

علاوه بر این با اعتماد و اتکا به نیروهای جهادی و نخبه‌اندیش می‌توان از گردشگری معکوس و خروج ارز که مبحث روز کشور نیز هست به خوبی جلوگیری کرد و رونق گردشگری در استان نوید بخش آینده ای توسعه محور و پایدار برای ایران عزیز خواهد بود.

 

فراموش نکنیم گردشگری هدف نیست و راهی برای ترویج و توسعه فرهنگی و انتقال فرهنگ یک ملت است. پیشتازان این صنعت همواره به گردشگر به دیده احترام و عزت نگاه می کنند‌ و این رمز ماندگاری و‌ پیشرفت جوامع مدرن و نوگرا است. جذب توریست به هر مبنا و قیمتی هرگز در قاموس فرهنگی دیار علویان نگنجیده که اگر غیر این بود سواحل و پهنه وسیع دریایی مازندران اکنون به این مرز از پاکیزگی فرهنگی نمی‌رسید و اینها همه در گرو انطباق و همکاری و صد البته هماهنگی سازمانی نیروهای خدوم در نیروی انتظامی و مسئولان استانداری و شهرداری های مرکز و همجوار است.

 

استفاده از ظرفیت‌های بومی و‌ محلی، توجه به زیرساخت‌های عمرانی و عملیاتی، عدم رویکرد پوپولیستی، عدم تمرکز بر سوددهی کوتاه مدت و رواج فرهنگ دینی و اسلامی در چارچوب مدرنیته از جمله راهکارهای پیش روی برای دولتمردان است تا این حوزه در‌ مسیر پیشرفت و خودباوری قدم بردارد.

 

اطمینان داشته باشیم صرف وجود منابع خدادادی هرگز مبنای گردشگری صنعتی نخواهد بود و عدول از نگاه ریشه ای و عمیق به داستان طبیعت گردی از یک سو و استدلال های انحرافی و انزجاری از سوی دیگر زمینه را برای ورود گردشگران خارجی و بین المللی از بین خواهد برد.

 

در این میان نقش شهرداری ها و بنگاه های گردشگری بسیار حائز اهمیت است اما بشرطی که در یک بستر قانونی و با تبیین مرزهای انسانی و تدبیر سیاسی اقتصادی به این بسته فرهنگی نگریست.

در ابعاد فرا اقتصادی، نگاه ویژه به نخبگان و صنعتگران می‌تواند راهگشای این صنعت پر درآمد باشد و اعتماد و خودباوری در دل سرآمدان حوزه گردشگری از طریق برگزاری سمینارها و کنفرانس‌ها و ارتباطات بین‌المللی با دانشمندان و سخنرانان برجسته می تواند فرمول بهینه ای برای توسعه پایدار این سمپوزیوم جهانی بشمار آید.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

۱۹۵ هزار فعال صنفی مازندران در خطر محرومیت
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴