جانشین مدیرکل شیلات مازندران اعلام کرد

صید بیش از 9 هزار تن ماهی در دریای مازندران

تاریخ انتشارپنجشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۳۰
کد مطلب : ۳۹۲۹۲۷
جانشین مدیرکل شیلات مازندران گفت: در بخش ماهیان استخوانی در سال گذشته 9 هزار و 260 تن ماهی صید شد که نسبت به سال گذشته 135 درصد افزایش صید داشته‌ایم که ارزش اقتصادی این میزان صید 300میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته 210 درصد افزایش ارزش اقتصادی داریم.
۰
plusresetminus
صید بیش از 9 هزار تن ماهی در دریای مازندران
به گزارش بلاغ،قاسم کریم‌زاده در مراسم رهاسازی بچه ماهی استخوانی در سواحل شهرستان جویبار اظهار کرد: هم‌زمان با بازگشایی 27 استخرپرورش بچه ماهی سفید در جایگاه‌های شرکت‌های تعاونی پره و 18 رشته شیل که در رودخانه‌های شیلاتی استان ایجادشده بود، بیش از 20 میلیون قطعه بچه ماهی سفید پس از رسیدن به وزن مناسب به دریا رهاسازی شدند.

وی با بیان اینکه حدود 107 درصد از برنامه‌های شیلات در بخش صید تحقق پیدا کرد اظهار کرد: برنامه شیلات در بخش صید در سال گذشته حدود 23 هزار و 800 تن بود اما عملکرد ما در سال 97 حدود 28 هزار و 700 تن بود که حدود 107 درصد از برنامه‌های شیلات در بخش صید تحقق پیدا کرد.

جانشین مدیرکل شیلات مازندران افزود: در بخش ماهیان استخوانی 54 پره صیادی فعال وجود دارد که در آن 5 هزار نفر مشغول به صیادی هستند که در سال گذشته 9 هزار و 260 تن ماهی صید شد که نسبت به سال گذشته 135 درصد افزایش صید داشته‌ایم که ارزش اقتصادی این میزان صید 300میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته 210 درصد افزایش ارزش اقتصادی داریم.

قاسم‌زاده به سرانه صید شرکت های تعاونی ماهیگیری اشاره و عنوان کرد: سرانه صید هریک از این شرکت‌ها 140 تن، که نسبت به سال گذشته حدود 130 درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد گونه‌های دریای خزر از نوع رود کوچ هستند، اظهار کرد: این ماهیان در زمان زاد و ولد به بستر بالای رودخانه می‌روند که متأسفانه در چند سال اخیر به دلیل مشکلات زیست محیطی این زمینه در رود خانه‌های استان مهیا نیست.

جانشین مدیرکل شیلات مازندران یکی از برنامه‌های اصلی شیلات مازندران را کمک به تکثیر طبیعی ماهی‌ها دانست و گفت: ازسال ۱۳۸۶ اداره شیلات تصمیم گرفت باایجاد شیل درعرض رودخانه مهم و همچنین استخر درزمین‌های بلااستفاده مجاورت تعاونی‌های پره، باکمک جامعه صیادی به منظور بازسازی ذخایر فعالیت کند که درهمین زمینه گام‌های خوبی برداشته شد که سال ۹۷ تکثیرطبیعی رادر 54 واحد افزایش دادیم وبرنامه ما درسال ۹۸ این است که تعداد واحدهای تکثیر طبیعی را از 54 واحدی کنونی به ۶۰ واحد افزایش دهیم.

قاسم‌زاده از شیل گذاری در 20 رودخانه در سطح استان خبر داد و افزود: در شیل گذاری ماهی‌های مولد نر و ماده را در این رودخانه‌ها رهاسازی می‌شوند که کار زادآوری را انجام دهند و امسال نیز در 20 رودخانه شیل‌گذاری شده که در نهایت اینکه ۱۱ درصد تولید بچه ماهی در رودخانه‌های استان مازندران رشد داشته است.

وی بیان کرد: هدف اصلی ما در تکثیر طبیعی وشیل گذاری ابتدا تأمین پروتیین مورد نیاز، ایجاداشتغال و درآمد است که در این راستا شیلات مازندران به منظور کمک به بازسازی ذخایر آبزیان دریا با دو روش و با کمک جامعه صیادی تلاش‌ها و گام‌های خوبی از چند سال قبل برداشته است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما