مدیرکل امور فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور خبر داد

حضور بیش از 1500 کتابدار در جشنواره قصه‌گویی

تاریخ انتشارچهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰
کد مطلب : ۳۹۲۶۲۲
مدیرکل امور فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه هزار و۵۵۶ کتابدار از سراسر کشور در ۸ مرحله به رقابت پرداختند، تصریح کرد: اولین دوره در استان گیلان، بندر انزلی و خراسان رضوی در اسفند ماه برگزار شد که قرار بود اختتامیه در فروردین ماه برگزار شود ولی به‌دلیل سیل اخیر متوقف شد.
۱
plusresetminus
حضور بیش از 1500 کتابدار در جشنواره قصه‌گویی
به گزارش بلاغ، هادی آشتیانی در اختتامیه جشنواره ملی قصه گویی که در پلاژ بهزیستی جاده دریا شهرستان ساری برگزار شد، اظهار کرد: یکی از راه‌های جذب کودکان آشنایی با فرهنگ کتاب است.

وی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در جهت افزایش شور و نشاط و آگاهی اعضای خود و مخاطبین، ب‌خصوص کودکان و نوجوانان و تشویق کتابداران در حوزه ترویج کتابخوانی از دی ماه ۹۷ اولین جشنواره قصه گویی در سراسر کشور برگزار شد.

مدیرکل امور فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان اینکه هزار و۵۵۶ کتابدار از سراسر کشور در ۸ مرحله به رقابت پرداختند، تصریح کرد: اولین دوره در استان گیلان، بندر انزلی و خراسان رضوی در اسفند ماه برگزار شد که قرار بود اختتامیه در فروردین ماه برگزار شود ولی به‌دلیل سیل اخیر متوقف شد.

آشتیانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر اختتامیه این جشنواره در دور نهایی مسابقات در شهر ساری استان مازندران در حال برگزاری است.

این مسوول بیان کرد: از اواخر سال 96 آموزش قصه گویی را برای کتابداران شروع کرده و اساتید ثابتی از تهران اعزام شدند که آموزش را در دوره دو و سه روزه برگزار می‌کردند.

وی افزود: بعد از پایان این دوره‌ها بنا شد که در فضای اینکار اتفاق موثری بیفتد، ضمن اینکه در حوزه کودک و نوجوان سعی کردیم فعالیت‌ها به گونه‌ای باشد که از مخاطب خوب و مناسبی برخوردار شود.

آشتیانی با بیان اینکه یکی از راه‌های جذب کودکان آشنایی با فرهنگ کتاب و برگزاری کتاب‌خوانی است، که در حال انجام است، اظهار کرد: کتابداران بخش کوک و نوجوان به‌دنبال آموزش کودکان بوده و با به‌کارگیری مربی‌های خبره به‌صورت هفتگی به کودکان از سنین کودکی تا نوجوانی آموزش می‌دهند.

مدیرکل امور فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اعلام کرد: ادامه این راه بر مبنای آموزش، افزایش سطح آگاهی و تسلط کتابداران خواهد بود و هر دو سال و نیم در میان برگزار خواهد شد.

وی گفت: در بخش اول این جشنواره مختص کتابدارن و مربیان بوده و در بخش نهایی ۵۶ شرکت کننده و ۹ کتابداران کانون، سه مربی آموزش پرورشی، مهد شرکت داشتند.

این مسوول با بیان اینکه از تعداد ۶ هزار کتابدار نهاد کتابخانه‌های عمومی در کشور یک چهارم در جشنواره شرکت کردند، تصریح کرد: استان مازندران میزبان خوبی برای این مراسم بود.

وی در پایان اشاره کرد: اختتامیه این جشنواره با حضور دبیرکل نهاد کتابخانه عمومی همراه خواهد بود، از سه نفر به‌عنوان نفران برتر و دو نفر به‌صورت ویژه تقدیر خواهند شد.

مهدی رمضانی معاون توسعه و توریج کتابخانه‌های عمومی کشور نیز، اظهار کرد: سیاست کلی در نهاد کتابخانه‌ها تغییر شکل فضای سنتی کتاب‌خوانی است و برای تغییر این پایگاه‌ها نیاز به تغییر فیزیکی و نرم افزاری است.

رمضانی با بیان اینکه برای افزایش فرهنگ مراجعه و کتاب‌خوانی در حال حاضر اکثر کتابخانه‌های کشور در بخش کودک تجهیز شدند، افزود: در مشهد محیط بزرگتری برای این بخش فراهم شده که با کتابخانه‌های در روستا متفاوت است.

این مسوول تصریح کرد: بحث آموزش قصه گویی توسط نهاد سازماندهی و انجام شد و برای تبدیل مهارت به علم و ماندگاری، جشنواره شکل گرفت.

وی افزود: هفت هزار و ۵۰۰ پرسنل در نهاد کتابخانه‌ها فعالیت می‌کنند که از این تعداد ۶ هزار و۵۰۰ نفر کتابدار هستند.

رمضانی بیان کرد: جشنواره از سال ۹۷ در هشت منطقه شروع شد در فاز مقدماتی هزار و ۵۵۶ نفر ثبت نام و هزار و ۲۹۰ نفر ثبت نام خود را نهایی کردند که در این بین یک ارزیابی اولیه صورت گرفت و وارد بخش منطقه‌ای هشتمین مرحله در خراسان جنوبی به پایان رسید.

وی با بیان اینکه شکل گیری برنامه‌های، هم‌عنوان با یک موضوع لزوما کار موازی تعریف نمی‌شود، خاطرنشان کرد: مهم کارهای نشده‌ای است که در این حوزه نیاز است انجام شود و فارغ از دستگاه‌های حرفه‌ای شرکت کنند.

رمضانی با اشاره به اینکه ما به‌دنبال کار موازی نیستیم، اظهار کرد: در نهاد کتابخانه‌ها نیاز به ظرفیت نیروی انسانی داریم که نیاز به حرفه‌ای و رویکر بهتر دارند اساس کار نگاه تکراری و موازی نیست و روند جشنواره قابل دفاع است.

معاون توسعه و ترویج کتابخانه‌های عمومی کشور هدف جشنواره قصه گویی را شکل گیری جو قصه‌گویی از کتابخانه‌ها دانست، گفت: شکل تکثیر و گسترش جو قصه گویی در نهاد مهم است که صرفا مربوط به کودکان نیست و مخاطبان می‌توانند بزرگسالان هم باشند چون قصه‌گویی ابزار جذابی برای انتقال مفهوم است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

«محفل»، نمادی از تحول موفق
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۹
نقش هنر و هنرمندان در انقلاب اسلامی
دوشنبه ۲۷ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲
حجاب نماد سلامت و توازن
شنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴
«حجاب» امنیت‌آفرین و آرامش‌بخش
جمعه ۲۴ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۷