تاریخ انتشارجمعه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۷
کد مطلب : ۲۸۴۹۴۳
مدیر شبکه بهداشت و درمان نکا خواستار نام‌گذاری جاده جنگلی کوهسارکنده نکا به عنوان جاده سلامت و تجهیز آن برای استفاده شهروندان به خصوص در روزهای تعطیل شد.
۰
plusresetminus
به گزارش بلاغ به نقل از پیک نکا، علیرضا خانجانی به عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نمازجمعه این هفته شهرستان نکا با اشاره به آغاز هفته سلامت، اظهار کرد: برنامه‌های متنوعی ازجمله افتتاح نمایشگاه سلامت، زنگ سلامت، پیاده‌روی دسته‌جمعی و همایش بهداشت و روان همراه با برخی دیگر از برنامه‌ها در این هفته در سطح شهرستان تدارک دیده شده است.

وی افزود: سلامت و امنیت دو نعمت بزرگ هستند که تا زمانی که این نعمت‌ها را از دست ندهیم قدر آن‌ها را نمی‌دانیم که امید است تا همه بتوانیم قدر نعمت سلامت و امنیت را بیش از پیش بدانیم.

مدیر شبکه بهداشت و درمان نکا با بیان توضیحاتی در زمینه اقدامات صورت گرفته از مبحث درمان، خاطرنشان کرد: در سطح نکا دو بیمارستان تأمین اجتماعی و امام حسین(ع)، درمانگاه‌های شبانه‌روزی، کلینیک تخصصی و فوق تخصصی طوبی، داروخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها و مراکز تصویر‌برداری و فیزیوتراپی را شامل می‌شود.

این مسئول اضافه کرد: اکنون به‌ ازای بیش از هر دو هزار نفر یک پزشک وجود دارد که شاخص خوبی بوده و تجهیزات مراکز درمانی نسبت به 20 سال قبل بسیار بهتر شده اما باید کاری کرد که جلوی مراجعات بیهوده و مکرر به پزشکان گرفته شود که از مصادیق اصراف منابع پولی به شمار می‌آید.

وی گفت: در حوزه بهداشت نیز اقداماتی همچون سفیران سلامت، خود مراقبتی و کارهایی از این دست آغاز شده که شامل آموزش‌هایی است تا به خاطر مشکلات جزئی مراجعه به پزشکان یا استفاده خوسرانه از داروها صورت نگیرد.

خانجانی در ادامه حوزه بهداشت و پیشگیری را از حوزه درمان مهمتر برشمرد و تصریح کرد: واحدهای مختلفی همچون بهداشت خانواده، بهداشت محیط، بهداشت حرفه‌ای، بهداشت تغذیه و بهداشت روان به منظور جلوگیری از پیشرفت روزافزون بیماری‌ها مشغول فعالیت هستند.

وی بیماری‌های مزمن غیر واگیر را با وجود امکانات و تجهیزات مناسب حوزه درمانی از معضلات اصلی فعلی جامعه دانست و افزود: دیابت یکی از این بیماری‌ها است که حدود 10 درصد جامعه را شامل شده و یکی از شایع‌ترین دلایل کوری چشم، دیالیز و قطع دست و پا در دنیا نیز به شمار می‌آید.

مدیر شبکه بهداشت و درمان نکا فشار خون را دیگر بیماری مزمن مهم خواند و با بیان دچار بودن بیش از 50 درصد جمعیت کشور به چاقی، خاطرنشان کرد: سکته‌های قلبی و مغزی، سرطان‌ها، خودکشی و حتی حوادث راهنمایی و رانندگی نیز در این زمره قرار می‌گیرند که بیش از 60 درصد مرگ و میر کشور را شامل می‌شوند.

این مسئول همه این بیماری‌ها را قابل پیشگیری برشمرد و اضافه کرد: در زمینه افزایش تحرک و فعالیت بدنی که در جامعه کمتر به آن توجه شده پیشنهاد می‌شود جاده کوهسارکنده به عنوان جاده سلامت شهرستان نامگذاری شده و برخی امکانات در آن به وجود بیاید که همه مردم به خصوص در روزهای تعطیل بتوانند در کنار ایجاد سایت‌هایی مخصوص دوچرخه سواری از آن استفاده کنند.

وی با تأکید بر اهمیت به مقوله تغذیه، بیان کرد: باید تعذیه و مواد غذایی را از مزرعه و حتی قبل از آن با کنترل بذرها و محصولات تراریخته و دست‌کاری شده ژنتیکی تا مراحل کاشت، داشت و برداشت و در ادامه کارخاجات و صنایع تا سر سفره مردم کنترل کرد.

خانجانی اظهار کرد: این مسیر باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که غذای سالم به دست مردم برسد کما اینکه در حدود 160 آیه در قرآن نیز به این مسئله اشاره مستقیم شده و جلوگیری از پرخوری نیز یکی از موثرترین راه‌های کم کردن ابتلا به بیماری‌ها است.

وی به لزوم سم‌زدایی از بدن نیز پرداخت و افزود: با مصرف گیاهان دارویی، عرقیجات طبیعی، حجامت و زالو درمانی که همگی از نعمت‌های الهی به شمار می‌آیند می‌توان به سم‌زدایی بدن پرداخت.

دبیر شورای سلامت نکا در رابطه با پروژه‌های درحال اجرای حوزه بهداشت و درمان در سطح شهرستان، خاطرنشان کرد: در سال 95 مرکز بهداشتی درمانی جامعه روستایی کمیشان و چلمردی در دست ساخت قرار گرفت که مرکز کمیشان افتتاح شده و مرکز چلمردی با پیشرفت فیزیکی 95 درصد به زودی افتتاح می‌شود.

این مسئول اضافه کرد: هم اکنون مراکز درمانی روستایی درویشخلک و اطرب در آستانه جذب پیمانکار و آغاز مراحل ساخت قرار دارند که برای هرکدام از این چهار مرکز 750 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

وی گفت: خانه‌های بهداشت استخرپشت، سفیدکوه، کفرات، بادابسر و خانه‌سر نیز هر یک باتوجه به جذب پیمانکار و عقد قرارداد با هزینه 100 میلیون تومانی برای هرکدام در مدت سه ماه آینده باید تحویل داده می‌شوند.

خانجانی یادآور شد: کلینیک تخصصی و فوق تخصصی طوبی با حضور وزیر بهداشت و درمان افتتاح شده که با اعتبار یک‌ونیم میلیارد تومانی در مدت 10 روز آینده پذیرش بیمار در آن صورت می‌گیرد.

وی افزود: گسترش فضای اورژانس بیمارستان امام حسین(ع) در دستور کار قرار داشته و مرکز بهداشتی و درمانی جامع شهری نکا 2 و نکا 3، آزمایشگاه رفرانس شهرستان و ساختمان ستاد بهدشت و درمان و آموزشگاه بهورزی برای آینده در دست اقدام قرار دارد که تحول بزرگی در زیرساخت‌های بهداشت و درمان است.

 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

وعده صادق، ضربه پشیمان‌کننده و پیشگیرانه
شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۴
۱۹۵ هزار فعال صنفی مازندران در خطر محرومیت
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۰
بهار نارنج، ظرفیتی که فدای نام و نشان شد
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۱۲